Followers

Tuesday, February 5, 2013

Sunday, January 20, 2013

Friday, January 6, 2012

Entry **5 Doomsdays

0 ulasan

Salam Geng3 ^_^
Tika saat dan ketika mahasiswa lain sibuk struggle, uncle tell plak sibuk maen game, online facebook hehe. Maybe pasal gap 4 hari yang 'lama sgt' hehe..


Uncle Tell ada follow 1 blog nie adew bercerita tentang gabungan blogger Komik Malaysia. So entry **5 kali nie nk share info pasal gabungan antara blog3 komik kat malaysia untuk create epik the last greate battle between blog to save our mankind. 


Our earth worrier  at right site yang akan fight dgn evil worrier at left site yang ingin menghancurkan our Earth dalam "doomsdays 2012".

sumber: entry 241: doomsdays

Uncle Tell respect giler entry Dooomsdays nie pasal dier collaboration antara bloger3 di malaysia,  Uncle Tell mmg pun xpernah tau & dengar pasal blog anime@komik kat malaysia nie mane tak nyew blog3 kat malaysia nie sibuk pasal membahan pasal org rr mcm kes Nur Amalina yang kini dah jadi social so what! korang duk sibuk3 maki hamun dier korang igt ko tue bagus sangat kerrrr, pastu blog pasal cinta cintun eyuuu~ n mostly org suke blog pasal xtvt harian omg!!! syok sendiri kew apew.. opsss hahahaha

Ganaz gak statement a Uncle Tell  tue...so what dah faktanyew wat tambah dosa jew mengutuk org lain x baek xbaek hehe dah3 close story.. back to our main topic pasal doomsdays 2012 nie citer pasal peperangan yang bakal berlaku pada antara bloger baek dan bloger jahat hehe. aq still tengah update info pasal gabungan nie sbb skrg nie diorg banyk promote jew doomsdays nie tapi adew bloger yang dah start wat intro pasal diorg nyew watak anime, adew yg tiru pokemon, bleach, naruto yang xleh blah lipas pun adew huhu aghh lantak korang rr janji korang wat entry yang bezz huhu

kalu korang nk tau lebih lagi pasal doomsdays nie leh rr click link nie kouda mainframe kat situ korang leh dapat link blogger anime kat malaysia nie..  Uncle Tell promote gak rr tuk video promotion yang diorg wat tuk tontonan korang.. k rr  Uncle Tell nk keluar dulu nk sambung study AACR hope dengan new information nie dapat membetulkan tanggapan korang pasal blogger kat malaysia nie..
Peace no war ^_^''v

Assalamualaikum, Auf Wiedersehen, bye3 by Uncle Tell

video

                                                     entry_240: Battle Cometh

                                                      so which side will you chose??


Thursday, January 5, 2012

Entry **4 Apelah nasib aq Petai~

0 ulasan

Petai Oh Petai ^_^''

Assalamualaikum geng
dah lama giler  Uncle Tell  tak mengupdate blog nie
dah bersarang dgn labah-labahnyew rr and lalalala huhuhu harap dengan tahun 2012  Uncle Tell  dapat menulis lebih banyk entry lagi amin~

Back to our topic petai oh petai.... confrom teenager mcm  Uncle Tell sekarang nie akan menolak untuk menikmati kelazatan petai especially (kalu masak udang masak pedai sedapnyewwwwww huhu).

R
eason?? bau petai yang kurang menyenangkan dan memg x best lagi3 dengan effect BAU lepas makan petai huhu terbaek. TAPI bau mmg satu masalah yang sangat besar. Pernah sekali 
Uncle Tell dlm train g KL naek ktm, biase rr kan ktm mmg selalu penuh jew pastu selalu delay mmg kena sumpah seranah rr jwpnyew kan, back to our story tika  Uncle Tell dlm train dgn penuh panaz dan sempt nyew leh plak adew passenger kentut bau petai peghh!!


Bayangkan rr dalm air cond bau mcm tue, Uncle Tell rase mcm nk tumbuk3 n Sula jew manusia yg kentut tue huh! tue reality nyew kalu fakta nyew petai nie walaupun busuk tapi suka atau tidak petai ini sangat kaya dengan nutrien yang sangat berguna sebagai ubat dan mampu berperang pelbagai jenis penyakit, serta menurut pendapat pakar ia mampu meningkatkan kemampuan anak belajar dan menghilangkan depresi.. selain tue, petai juga mampu menurunkan suhu tubuh dan emosi serta mampu menenangkan perut dan saraf. Kandungan serat ynag tinggi dengan tekstur yang lembut menyebabkan petai sangat baek untuk saluran percernaan@Sembelit...

5M pasal petai
  • Mengurangkan depresi
  • mengurangkan tekanan darah tinggi
  • meningkatkan kemampuan otak
  • Mengatasi masalah sembelit
  • menghilangkan ketagihan merokok

Dengan title "the mist horrible food in the world", bau ini terhasil daripada process terdegradasi and confrom  mengeluarkan bau yang menyengat eyuuuuuu.

Hebatnya Orang melayu nie, terdapat petua tuk hilangkan bau tau, antaranya selepas makan petai, makan timun ataupun menghisap serbuk kopi selama beberapa minit ataupun memasak petai dalam tempoh yang lama..

P/S: kalu berminat mengetahui information yang lebih mendalam mengenai petai leh rr refer rujukkan di bawah nie tq sebab membace blog x bezt nie
^_^v by Uncle Tell


Rujukkan:

Normala Hamzah. (2011). ISihat: Info kesihatan.
Petai: Gizinya setanding Epal. 49,48.

Tuesday, March 15, 2011

Entry **3 What Aq Gian dgn FACEBOOK??

4 ulasan
Tanda-Tanda "anda" ketagihan FACEBOOK


  • Berubah sikap, tabiat, dan attitude
  • Perkara utama yg wajib korang dilakukan lepas bangun dari tido adalh "BERFACEBOOK"
  • Lebih suka menyendiri daripada bercampur gaul dengan org ramai
  • facebook dijadikn medium meluahkan perasaan
  • Rasa gelisah sekiranya tidak menghadap facebook
  • Sentiasa GILE bayang facebook walaupun "offline"

Akibat "FACEBOOK"

  • Segala aktiviti & tugasan akan "terhenti"
  • Hidup semakin tidak jdi nothing
  • Ekonomi dan produktiviti jatuh
  • Kutuk-mengutuk menjadi3 (dosa Besar)
  • (yg penting!!) Semakin jauh dengan tuhan

Monday, March 14, 2011

Entry **2 OMG final project!!!

0 ulasan
"Waaaaaaaaaaaaah.....due date dah makin
hampir tapi asgmt semua x gerak lagi"


adus masalah btul rr kalu adew
sikap tangguh dulu asgmt
leh jdi GILEW kalu macm nie....dah rr berlambak4 lagi asgmt nk kena ciap kan

dengan problem x cukup bahan terutamanye asgmt MDM D (bukan nama sebenar)
pihak hospital putra x provided enough proof nk membuktikan hospital putra menjalankan
pelupusan medical record...
so asgmt record dah tersangkut tengah jalan dengan due date nyew minggu depan memamg minggu nie aq menderita gilew3
waaaaaaaaaaaaaaaaaa stress rr....




Tuesday, March 8, 2011

Entry **1 Jom CEGAH KANSER

2 ulasan


"CEGAH KANSER" dengan biji anggur

salam geng ^_^, Entry **1 nie  Uncle Tell dah update tahun 2008 (GILER LAMA) baru sekarang rr 2012 nie mengadjust semula content information nie supaya selari dengan matlamat blog 2012 nie agar jadi bahan sampingan yang berinformasi@update information, relevant and information sharing maring...

Selama nie korang duk makan buah anggur jew kat umah ataupun Favorite  Uncle Tell test rase anggur kt pasaraya. korang pun mesti adew wat gak kan hahaha free sodap plak tue (test jew beli tak pun) hehe p/s: jgn buat tau x baek nanti tuhan marah ^_^'' err ..

Berbalik semula pada topic kita nie, Buah anggur memang terkenal sebagai buah yang enak dan menyihatkan. Kalu korang nk tahu, jika korang makan buah anggur dan biji3nyew sekali adalah jauh lebih berkhasiat daripada memakan suppliment Wow!!. selain tue, buah anggur nie jugak kan mempunyai kandungan antioksida yang tinggi dan ia mampu mengurangkan@reduces level RISIKO KANSER KULIT. Pakar perubatan kata bukan  Uncle Tell  kate tau, dengan hanya memakan hanya 5-10 biji anggur sehari dan memakan anggur yang berwarna gelap seperti ungu dan biru kerana biji yang terdapat didalam anggur itu lebih banyak dari anggur berwarna lain ia mampu mengurangkan risiko3 penyakit. itu jew Uncle Tell yg share info dengan korang, see you later

byeeeeee from Uncle Tell with Love


P/s: Dinasihatkan pengambilan buah anggur diharuskan membuang kulit buat anggur tersebut kerana ia boleh menyebabkan iritasi pada penderita pedih hulu hati!!! tapi kalu dah malz sgt nk kopek tolan jew sebiji tue hahaha